This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    024/547-870, 024/547-860    Банијска 67, Суботица

Радионица за исхрану и здрав начин живота

Нека ваша храна буде лек, а ваш лек ваша храна.
Хипократ

Позивамо вас да будете део активног едукативног четворомесечног програма током кога ће вам бити дијагностикован статус ухрањености, понуђена и контролисана дијета, те едукације о основним постулатима правилне исхране, психолошка подршка и активан тренинг програм. Донесите одлуку да у наредна четири месеца посвећено учите и примењујете стечено знање уз подршку ментора. Промените своје навике и жеље, сагледајте истину да је неправилна исхрана узрок болести, лошег психичког стања те да је за квалитетан живот неопходна храна која телу прија и активности које га стимулишу.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА РАДИОНИЦЕ

Висока школа струковних студија за образовање васпитача и тренера (нутрициониста-дијететичара и струковних медицинских техничара)  из Суботице, покреће Радионицу за исхрану  и здрав начин живота у жељи да путем својих услуга подигне здравствену свест становништва и допринесе корекцији неправилне ухрањености појединаца. Радионица је намењена здравом становништву са поремећеном ухрањеношћу: потхрањенима, прекомерно ухрањеним и гојазним особама као и онима који желе савете за промену исхране и препоруке за физичку активност као саставни део дијета, узраста од 17 до 65 година. Уколико се покаже заинтересованост за узрасте испод 17 и старијих од 65 година, Школа ће организовати посебне радионице прилагођене овим узрастима.

Програм који почиње 1. марта 2019. године обухвата:

  1. први преглед и израду дијете
  2. 7 контролних прегледа,
  3. 16 тренинга прилагођених потребама полазника,
  4. 4 едукативне радионице Психолошког саветовалишта,
  5. 4 предавања/интерактивне радионице на тему правилне исхране уз израђене појединачне јеловнике
  6. менторску подршку. 

За реализацију програма је одговоран стручан тим Високе школе: нутриционисти, лекари, психолози, фармацеут и тренери.

Цена четворомесечног промотивног пакета је 10 000 рсд.  Уплата се врши на жиро рачун Школе: 840-446666-88.  Сврха уплате: Радионица за исхрану и здрав начин живота. Износ је могуће уплатити у 2 рате.

Заинтересовани суграђани више информација могу добити путем мејла This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  или путем телефона 060/5291275 - контакт особа Дејан Живановић.

Донесите одлуку која ће променити ваш живот!

Последњих 20 година у Србији је проценат гојазних становника порастао за 60 одсто, што је посебно алармантно код деце школског узраста међу којима је 20% са вишком килограма, а 8% гојазно. Према истраживањима Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут", тај проценат се из године у годину повећава. Претерана ухрањеност деце и одраслих, је озбиљан здравствени проблем са бројним компликацијама и последицама, попут повишеног крвног притиска, поремећених масноћа у крви, болести срца, шећерне болести, промена на зглобовима. Неправилна исхрана и гојазност су фактори ризика за настанак ових поремећаја здравља већ код деце предшколског узраста.

Исхрана је један од најважнијих чинилаца који условљавају добро или лоше здравље и утиче на радну способност и дужину људског живота. Животне намирнице које сачињавају нашу исхрану различитог су састава и садрже елементе неопходне за раст, развој, дуг и квалитетан живот. Због тога је неопходно да је наша исхрана разноврсна, сезонска, да свакодневно уносимо довољно хране која је здравствено безбедна и на тај начин задовољимо наше оптималне потребе за енергијом, беланчевинама, мастима, угљеним хидратима, витаминима, минералима и осталим активним супстанцама. За квалитетан живот, изузев правилне исхране, неопходна је одговарајућа физичка активност и здравствена свест.